Geen warm water, wat nu?

De meter bij de CV-ketel hoort een druk aan te geven tussen de 1,5 en 2 bar. Dan kan je het beste de CV-ketel eerst resetten door op die knop te drukken. Als dit ook niet het gewenste resultaat oplevert dan kan je het beste je storing melden bij ons. 

Als er in de gehele woning geen warm water is zal er dus naar de Cv- ketel gekeken moeten worden.

Heeft u geen warm water meer? Dee oorzaak is afhankelijk van de warmwatertoestellen die u in huis heeft. Bij een defect aan de combiketel heeft u vaak geen verwarming én geen warm water. Maar is er een probleem met de boiler, dan komt er alleen koud water uit de kraan/douche.

Er kan een onderdeel van de verwarmingsketel defect zijn. Contoleer hiervoor de waterdruk in de ketel, deze hoort tussen 1,5 en 2 bar te zijn. Als deze te laag blijkt kunt u zelf de ketel bijvullen. Water bijvullen is ook de oplossing als de radiatoren op de benedenverdieping wel, maar op de bovenverdieping niet warm worden.
Belangrijk om op te letten bij wanneer je het huis verhuren wil.

Wanneer de cv-boiler geen warm water meer levert kan dat verschillende oorzaken hebben:

  • Spanning afwezig of onderbroken
  • Thermische beveiliging onderbroken
  • Defect of slecht werkend onderdeel
  • Thermostaat onderbroken